Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

Els mestres a Rubí

xcorbera | 30 Març, 2009 08:00

Des de fa uns mesos el Moviment de Mestres de Rubí ha viscut un canvi important amb la incorporació de persones que volen  continuar   la tasca feta durant anys per molts i moltes mestres d’aquesta ciutat.  Què és el Moviment de Mestres de Rubí? Un grup de persones interessades a agrupar-se per compartir experiències, per millorar i per posar sobre la taula les problemàtiques comunes. I això és el que es fa en el MMRubí. Amb un afegit important i propi del tarannà que s’exigeix a la professió:  el fet de fer les coses amb ganes,  passant-ho bé alhora que avancem en la discussió pedagògica i en les formes organitzatives de les nostres escoles. I fem això perquè cal que els professionals de l’educació ens organitzem en moviments de renovació pedagògica, en associacions o en col·lectius de mestres, com

com les altres professions ho fan en col·legis professionals. Aquesta forma organitzativa està vigent arreu del territori, seguint la tradició d’allò que sempre ha estat l’educació en el nostre país d’ençà la feina feta pels mestres de la República; la preocupació i la  inquietud per mirar cap endavant. 

A Rubí volem estar a primeria línia d’allò es cou en el debat a l’entorn de l’educació i l’any passat ja vam organitzar un debat al voltant de la futura llei d’educació (LEC). Enguany hem anat a Perpinyà a fer un intercanvi pedagògic, i fa uns dies hem clausurat la XVI Setmana de l’Ensenyament. Totes aquestes activitats han estat un èxit de participació tant per la quantitat com per la qualitat.  Aquesta darrera edició de la setmana de l’ensenyament ha comptat amb la participació dels centres públics de la nostra ciutat: Escoles Bressol, CEIP’s i Instututs, i també l’escola de música, l’escola de l’esbart, l’escola d’art i el pla educatiu d’entorn..... 

És per això que aprofitem per agrair la col·laboració de totes aquestes entitats i animar a la resta d’escoles i entitats de la ciutat a participar a la propera edició per fer una mostra on veritablement puguem veure tota la oferta educativa de la nostra ciutat. Hem començat a pensar en la setmana de l’ensenyament de l’any vinent, canviant el format i amb la intenció d’obrir-lo més als rubinencs. Volem  mostrar les bones escoles que tenim a la ciutat i els bons professionals que treballem dia a dia en allò que creiem. 

Fomentem el debat tranquil de l’educació, posant en el seu lloc la importància del fet d’educar i ho fem  conjuntament amb tots els actors que entren en la formació dels infants de la nostra ciutat.  

Nosaltres seguirem treballant, debatent  i proposant quin creiem que és el millor camí a seguir. Però, sobretot, el que farem és seguir gaudint de la nostra feina. La propera activitat que estem preparant és una sortida per anar a veure  l’obra de teatre Els Nens d’Història que properament es farà a Sabadell. Així que ja saps, si tens inquietud per l’educació, ganes de passar-t’ho bé,  i vinguis del sector que vinguis, no dubtis posar-te en contacte amb nosaltres. Ens trobaràs al facebook o enviant un correu a mmrubi@rubidigital.cat.

Comentaris

Monitors

xavi | 03/04/2009, 11:33

Hola Maria, i tant que sí... escriu a mmrubi@rubidigital.cat i ens deixes les dades per posar-nos en contacte amb tu.

Re: Els mestres a Rubí

Maria Ortiz Funes | 03/04/2009, 09:35

Hola!
Voldria saber si els monitors també poden afegir-se a aquestes activitats.
Gràcies.

MMR

srta Rampells | 30/03/2009, 11:46

M'agradaria molt.
Us felicito per la vostra tasca.
Jo no sóc de Rubí, però conec el vostre treball.
Espero poder participar d'aquesta o d'alguna altra activitat algun dia.
ja m'ho faràs saber.
Records a tothom.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb