Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

Organitzar-se

xcorbera | 24 Març, 2009 08:48

   Avui m’ha sorprès un noticia que ha sortit als mitjans de comunicació i que estava anunciada des de fa dies. Em refereixo a l’aturada del tren de la línia de Portbou a Barcelona.  Un grup de viatgers s’han organitzat en una plataforma i han decidit parar el tren i fer un cadena humana al voltant d’aquest per reivindicar la devolució o la reducció del preu del bitllet. Deixeu-me dir que aquesta reivindicació és l’anècdota d’allò que trobo més significant;

Com un grup de persones que no es coneixen de res, on  l’únic element en comú que tenen és coincidir en un tren que els transporta d’un cantó a un altre, s’han organitzat per dur a terme un acte reivindicatiu.

Aquesta reacció té dos motius per haver pogut donar-se..

Per un cantó el fet d’estar realment cansats d’una situació que denigra a les persones i el conjunt d’aquest país. .En alguns casos la infraestructura i el temps de recorregut són els mateixos que en la època de la república. Per tant la situació havia d’explotar d’un moment a un altre.

El segon motiu és per la maduresa en la qual està entrant la nostra societat. Sovint veiem actuacions que enlloc d’anar cap endavant ens transporten al passat. En canvi aquest fet ens mostra la capacitat d’organitzar-nos de manera pacífica i coherent per a reivindicar una injustícia.

Crec que malauradament ens haurem d’acostumar a organitzar-nos com a  societat civil per tal de reivindicar el que creiem que és just. Persones que haurem de trobar-nos en diferents col·lectius, en funció d’allò que ens que queda més a prop o ens toca més intensament la nostre fibra sensible.

Sabeu que tinc un compromís polític amb aquest país a través d’Esquerra, però és que els partits no deixen de ser organitzacions de la societat civil i això no hem de perdre de vista i contra allò que hem de lluitar és contra l’immobilisme, les grans corporacions privades i els abusos de poder que sovint provenen de tecnòcrates i buròcrates que controlen el sistema de temps ençà.

Avancem pas  a pas, i hem d’anar en compte que és molt fàcil de posar la traveta.... l’aprenentatge no és qüestió de sumar vivències sinó de treure’n algun aspecte crític en cada moment. Aquest grup de persones s’ha avançat en el temps perquè organitzar aquesta moguda cal temps, recursos i coordinació... doncs des d’aquí felicitats!!!

Comentaris

estar en crrisi

Hola lola | 27/03/2009, 20:08

Em sembla molt bé el que hn fet. S'hauria de fer més sovint.
De fet a vegades no entenc com arriba a ser la gent de conformista i no actua de cap manera.
cal que tinguis en compte també que estem en crisi,i arribar tard a la feina per culpa del tren pot portar molts problemes, així que no m'estranya que vulguèssin que els tornèssin les peles i protestessin, total si ja no arribaven a temps a res del que havien de fer com a mínim que reivindiquèssin els seus drets.
I mira, jo no ho sabia. Potser tampoc en van donar massa informació? així si no ens n'assabentem dificilment seguirem l'exemple!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb