Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

Aerolínia a la Catalana

xcorbera | 05 Febrer, 2009 13:18

   Bona noticia el fet que l’empresariat Català a través del suport inequívoc de les institucions del país, hagi adquirit una companyia aèria integrada en una aliança amb una estratègia a nivell mundial.  

És una aposta amb dos sentits que s’uneix amb un objectiu clarament de país. Per un cantó existeix  l’element  econòmic per poder controlar i potenciar l’aeroport de Barcelona com un punt estratègic de comunicacions internacionals, que afavoreixi el transit de persones, sobretot escorçant el temps de viatge entre les ciutats emergents d’arreu del món, afavorint la instal·lació d’empreses, la realització de fires o la base d’organismes de caire internacional.  Per altre banda

  existeix la intenció de posar Barcelona i Catalunya al món, mostrant la potencialitat que sovint intenten tapar des de l’estat i que a voltes va acompanyada d’una certa falta d’autoestima de governants que els costa apostar per aquest país i la seva diferenciació en un context de globalització.

 I tot això funcionarà? Serà rendible? Estic completament segur per dos motius ben lògics. Els empresaris no aposten per un negoci que es preveu que pot tenir pèrdues, per tant com a bons empresaris l’objectiu principal és fer calers. Però més significatiu ha estat la reacció de les diferents companyies que operen al Prat i concretament la companyia participada per Caja Madrid i que coneixem com a Iberia. La hipocresia del senyor Conte és espectacular, queixant-se de la intervenció pública quan Iberia ha estat afavorida per Aena una vegada i un altre, hipòcrita sentir dir que Iberia a fet una aposta clara per Barcelona i que la inversió no té res a envejar a la de Madrid. 

Anem fent passos cap endavant de manera desacomplexada, els que tenim una visió de país determinada sempre hem dit i apostat que cal mirar cap a Europa i el Món, és on tenim el negoci i on es pot fer sense l’amenaça continua d’un mercat interior que es mou de manera irracional i al dictat d’alguns mitjans de comunicació.   

Aquesta esperança i il·lusió ha estat agafada per altres sectors, com la restauració i el comerç,  que han volgut donar el seu suport oferint la possibilitat de participar econòmicament, encara que de manera simbòlica, en aquest projecte.


D’aquesta manera es mostra la importància del sector comercial del nostre país, que amb el volum de negoci més important i que dona feina a més gent.  Jo segueixo creient amb aquest país i la seva gent.

Comentaris

aeroport Taradell

la misma | 09/03/2009, 13:39

Això té res a veure amb l'aeroport que diuen que faran a la plana de Vic?
No en tinc gaire informació però m'ha xocat molt.
Perquè no el fan cap a LLeida que no n'hi ha cap?
No m'ho puc creure!!!
Alucina vecina!!!

blog

senyoreta Rampells | 04/03/2009, 19:13

ok
Creia que ja la sabies l'adreça del meu blog.
Es la mateixa que la de la Roser, només que m'he cansat del pseudònim i com que canvio d'humor bastant sovint he pensat que srta Rampells s'adeia més amb mi.

Re: Aerolínia a la Catalana

Rubinenc | 04/03/2009, 15:32

Això està molt parat...
Escolta senyoreta rampells, linka el teu blog i fem una visita!

Re: Aerolínia a la Catalana

senyoreta Rampells | 27/02/2009, 20:54

Veig que això no millora.
Hauré de donar aquest blog per mort i enterrat?
Amb lo divertit que és jugar, llegir,fer comentaris;...
Una pena.
Clar que jo dic molt però el meu també està estancat...
Es que el facebook em té xuclada;però segueixo fidel a determinats blogs que m'ho feien passar bé.
No sé si tenies molts lectors o no però com això segueixi mort ja no ho llegirà ningú.

Muermo

Xavi | 19/02/2009, 13:33

Ok....

Re: Aerolínia a la Catalana

senyoreta Rampells | 18/02/2009, 21:49

Tiu, això està fet un "muermo", quin avorriment!!!
Escriu algu més potable.D'educació per exemple,o de futbol;no sé això no s'ho mira ningú.
Es infumable!!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb