Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

Referèndum vinculant, com què no?

xcorbera | 26 Gener, 2009 18:50

Rubí no ha destacat ens els últims anys per ser pionera en moltes coses, però vam dir que posaríem la ciutat al dia i s’està fent. Barcelona fa poc anunciava de manera majestuosa les virtuts de deixar al ciutadà decidir com ha de ser l’avinguda Diagonal. Es posaran tres projectes a votació i s’escollirà un. Aquesta manera de fer crec que ja és un gran pas endavant per donar veu i vot al ciutadà de manera regular.

 

A Rubí, anem més enllà, primer ideem entre tots els usos de la plaça, fem propostes amb els límits tècnics establerts. Un cop fet això es demanarà a un parell o tres arquitectes que dissenyin la plaça segons els plantejaments establerts durant el procés de participació, i finalment es farà una votació popular per escollir el que ens agradi més entre tots i totes.

Així doncs a Rubí farem un referèndum vinculant,

si si tal com ho sentiu, potser ens posaran a la presó a tots per fer aquesta il·legalitat, o potser s’anul·larà el procés i ens diran que la plaça no la podem escollir entre tots. Per evitar això es camuflarà amb algun eufemisme del tipus votació popular o  es tindrà en compte el disseny més votat...

 

Tant dolent és deixar al ciutadà que es pronunciï sobre alguna cosa i que a més a més es tingui en compte la seva opinió? Tant il·legal és fer servir aquest mecanisme democràtic que funciona fa anys a molts estats d’Europa?

 

Tots tenim dret a decidir, decidir el que ens afecta en la nostra quotidianitat. O no és important saber les necessitats que ha de cobrir la plaça per la gent gran, els nens, els pares, els comerciants, les persones amb alguna deficiència física...?

Comentaris

pl Guardiet

Xavi | 04/02/2009, 12:41

Si fem les coses pensant amb qui es farà la foto anem malament. Està bé que la gent sàpiga qui ha estat encapçalant el projecte però el més important és poder fer-ho, o no sen's demana que pensem amb la ciutat i la seva gent. Doncs és el que hem fet i seguirem fent, perquè creiem que és bo per Rubí.

Per vosaltres va el pollastre

Guardans Guardiet | 30/01/2009, 18:01

No us n'adoneu, però en això de la plaça Guardiet el PSC us deixarà ben sols als d'ERC rebent totes les clatellades de l'oposició i de la gent de Rubí, com us va passar amb l'illa de vianants (per cert, ¿on són les pilones?). Ara bé, l'alcaldessa socialista el dia de la inauguració de la plaça es fara la foto com Déu mana i a primera fila.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb