Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

Balanç gairebé a l'Equador

xcorbera | 20 Gener, 2009 16:04

Quan s’arriba a l’equador d’alguna tasca es sol fer una parada i un anàlisis per veure que s’ha fet bé, que no s’ha fet tant bé i fins i tot les coses que no s’han fet bé, però tant important és saber això com, esbrinar quines són les causes. Al mateix temps també és mira la resta de camí que queda per transcorre i es valoren els retocs i els canvis que puguin donar-se per arribar a l’objectiu marcat inicialment.

Això és el que vull expressar avui en relació a la tasca d’Esquerra a l’ajuntament de Rubí així com també afegir algun apunt personal, entenent ambdues coses com un anàlisis purament personal.

Quan un any abans de les eleccions varem començar a treballar per les municipals, ho fèiem  amb un equip renovat, amb il·lusió i amb les ganes de treballar a mig termini per treure un bon resultat, i a llarg termini per poder dur a terme el model de ciutat i de país que fa anys tenim al cap.

Aquesta empenta es va reflectir amb un grup de gent amb ganes de treballar i amb una gran cohesió entre els membres. Es va decidir que per no marejar el ciutadà ens centraríem en els projectes que ens feien més il·lusió com a partit i que al mateix temps tinguessin un impacte important per la ciutat. Aquells projectes que mai ningú s’havia atrevit a dur a terme o bé en els que  no s’ha tingut la capacitat  per  afrontar-los. Nosaltres ens veiem capacitats per dos motius, en primer lloc per les ganes i per últim per  la convicció i l’habilitat que teníem amb la nostra manera de fer.

Aquest inici ha esdevingut la metodologia de treball  de tot l’equip, tant des del Grup municipal com des del partit. La il·lusió, el compromís i la perseverança en els nostres plantejaments i propostes ha estat clau per arrossegar els nostres socis a realitzar els compromisos adquirits en el seu moment, treballant per el dia a dia però posant l’ull i el cap en la ciutat del demà.

Hem fet realitat uns objectius estratègics per posicionar Rubí en el futur i en un entorn metropolità tant competitiu com el que se’ns presenta. La transformació del centre urbà  amb la instal·lació de la illa de vianants, tot i que el ritme no ha estat l’adequat ni el plantejat inicialment,  i la remodelació de la Pl. Guardiet ens permet posar-nos progressivament a l’alçada d’altres ciutats similars a la nostra. El fet de fer un Centre Nacional de Dansa, donant a la cultura una dimensió que s’ha anat perdent als darrers anys, pren un valor intangible però imprescindible alhora.

Hem estat capaços de posar-nos d’acord amb el POUM i ser la peça clau que ha unit diverses propostes, i això va ser perquè vam tenir la voluntat de consensuar al màxim el model de ciutat que tots tenim.

El consens, el diàleg i la fermesa en ocasions, em porta a fer una valoració positiva d’aquesta primera etapa del recorregut. Perquè també hem estat partícips i ens hem assegut a les taules que han convingut per responsabilitzar-nos i treballar de manera conjunta amb tots els projectes que afecten a la ciutat i que no depenen directament de les àrees d’Esquerra, perquè creiem fermament amb la transversalitat i el consens.

Ara bé, també és cert que l’experiència s’adquireix amb el caminar, amb equivocar-te i amb el saber reorientar-se. Aquest aprenentatge només s’adquireix estant-t’hi, i això és un valor que tenim i del qual som ben conscients. És per això que cada dia que passa anem omplint el sac de l’experiència i el coneixement, i aquest ens ha de servir i ens servirà per poder seguir treballant per la ciutat.

Sovint tenim la imatge d’unes persones amb molta voluntat, amb moltes idees i ideals i també gent amb capacitat les quals creiem que se centren amb alguns aspectes que no interessen al gran públic. Aquesta sensació que he copsat al llarg d’aquest temps crec que és totalment esbiaixada. Som persones amb ideals i idees, només faltaria, segurament els que no en tenen mai tenen problemes però tampoc solucions. També som persones que fem servir la nostra capacitat per prendre decisions i vetllar pel bon funcionament de l’administració pública. Potser ens fa falta fer cara d’avorrits perquè us creieu que som capaços de treballar per l’economia productiva, la seguretat, les infraestructures....  però la política no es pot sostenir amb les aparences.

Hem fet una bona feina, i amb les persones o col·lectius que hem treballat estic convençut que així ho creuen. Ara només cal seguir treballant, seguir amb el compromís i vetllant perquè la ciutat avanci. Estem plens d’idees i de projectes i el camí només ha fet que començar.

Comentaris

de mestre a polític

senyoreta Rampells | 01/02/2009, 08:21

No perdeu mai la il.lusió! Es bàsic per tirar endavant el que sigui.
Ja no ets mestre, t'has convertit en un autèntic polític. Felicitats!!!
No és conyaa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb