Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

Agafa't que comença fort

xcorbera | 07 Gener, 2009 08:49

Quin començament d’any,  el conflicte Àrab-Isrealià torna amb força, amb molta força, i Rússia torna a marca múscul en la escena internacional. Que comenci la seva nova feina l’Obama d’una vegada. De fet segur que canviaran, perquè tinc la sensació que Israel està pressionant   al màxim abans que el dia 20 prengui possessió del seu càrrec el nou president dels EEUU.  Fins i tot crec que existeix un acord no escrit entre el lobby Jueu Nord- Americà i els nous inquilins de la Casablanca.

Les dues parts surten guanyant amb aquest acord,

per una banda Israel aprofita el buit de poder, fa i desfà sense contemplacions, sense vergonya i impunitat. I ho fa ara per no posar en entre dit al seu germà gran, aquell que el fa que segueixi viu a la zona, aquell que dona escalf i moltes més coses quan ho necessita. A l’altre costat tenim a l’Obama que encara no és president, per tant no té la potestat legal de fer res, però tot i que té la moral no la fa servir. Així quan aparegui en escena, farà algun viatget, alguna reunió i tot tornarà a l’escenari anterior, Israel acabarà les ofensives, la Franja estarà destrossada i el president podrà començar el nou mandat amb tranquil·litat.

Digueu-me Maquiavel, però en política internacional i concretament amb un context com aquell segur que si penses malament l’encertes. Segurament la Pilar Rahola no estaria d’acord amb aquestes paraules, però a diferència d’ella jo no treballo per encàrrec ni estic a nòmina de cap lobby.

Desprès de llegir això sou escèptics? Llegiu-vos l’article de fa uns mesos sobre el posicionament dels partits respecte el finançament, malauradament no anava gens desencaminat.

Comentaris

Obama i la ofensiva

Xavi | 07/01/2009, 22:28

Està clar que el pacte al que es refereix la vanguardía és sabut i públic. El que jo em referia era a pactar la temporització d'aquesta darrera ofensiva. Aprofitar el màxim fins el dia 20 i a partir de llavors retirar-se i l'Obama comença ben net la seva carrera. Però no comptàven amb el petit d'en Sarkozy

Sionisme & Obama

adria | 07/01/2009, 20:53

"Fins i tot crec que existeix un acord no escrit entre el lobby Jueu Nord- Americà i els nous inquilins de la Casablanca."?

Juas Juas! Et trec un extracte de la vanguardia del 5 de juny de l'any passat (tinc un passi de suscriptor d'un amic i puc consultar l'hemeroteca).

---
Barack Obama afrontó ayer un compromiso delicado en su primer discurso tras haber conquistado la nominación demócrata a la presidencia de Estados Unidos.
Ante la conferencia anual del principal lobby judío, el American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), en Washington, el flamante candidato a la Casa Blanca dio garantías absolutas de que, si llega al poder, defenderá la seguridad de Israel frente a cualquier enemigo, especialmente ante la amenaza iraní, y que proseguirá la generosa ayuda
económica y militar norteamericana al Estado israelí.
“La seguridad de Israel es sacrosanta, no es negociable”, enfatizó Obama ante los siete mil participantes en el foro, donde también habló Hillary Clinton.
...
Entre sus declaraciones más proisraelíes figuró la promesa de que aprobaría una ayuda de 30.000 millones de dólares en diez años y de que velará para que Israel mantenga una “ventaja militar cualitativa” en la zona. Eso podía dar a entender que incluiría –sin mencionarlo– la continuidad de Israel como única potencia atómica en la región. Obama dio en el 2007 su apoyo a la acción israelí contra una hipotética central nuclear siria. Aunque el candidato se pronunció por la creación de dos estados, tomó partido en una cuestión clave del contencioso y afirmó que “Jerusalén debe mantenerse como capital de Israel y debe permanecer no dividida”. Dijo, asimismo, que se tiene que “aislar” a Hamas mientras no acepte la existencia de Israel y renuncie al terrorismo.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb