Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

Qüestió de llengua?

xcorbera | 24 Desembre, 2008 13:36

Per aquestes dates és moment de fer balanços, però em permetreu que no en faci perquè deveu estar de balanços fins el gorro… Així que dedicaré l’últim post de l’any a un document que he trobat per Internet i que fa referència a l’estratègia política del PSC,... de fet només en una part d’aquest que entenc força significativa i que explica algunes maneres de fer.

No entro a fer la valoració, cadascú que faci la que cregui, ara bé, després no posem etiquetes aquells que no en les mereixem. Perquè la idea de país, i integració que jo tinc sempre ha estat clara i sense eufemismes, tot i que rebem hòsties a tort i a dret fem el que fem.

El paràgraf diu així:

“Es dramática la situación – y casi dolorosa – la correlación negativa entre hablar catalán y votar PSC. Como también lo son las correlaciones positivas entre hablar catalán i votar a CIU i a ERC. Da la impresión de que la integración de los inmigrantes españoles en Cataluña no está funcionando de acuerdo con los intereses de clase o, al menos, con los intereses de nuestro partido. Se apunta aquí la conveniencia – casi necesidad – de profundizar en relacionar los datos de origen (nacimiento) de los habitantes de los municipios y distritos con los datos de definición lingüística y de correlacionar los resultados de esas relaciones con el comportamiento electoral”

Jo proposo que es faci una aposta decidida per acabar amb aquesta diferenciació lingüística, que apostem pel factor comú del català, que la llengua no sigui un paràmetre electoral sinó una aposta decidida de país. Sinó no tirarem endavant i estarem més pendents d’això que d’altres coses. A Rubí poca a poc es treballa en aquesta direcció i hem d’estar tots implicats i convençuts, que cal unir per fer front a l’engany i a la mofa contínua de l’estat.

Bon Nadal i feliç 2009

Comentaris

2.500 firmas contra la isla peatonal de Rubí

Jo signo, tu signes | 25/12/2008, 11:43

Corbera: habla de lo que interesa y que nos es más próximo, y déjate de zarandajas. ¡Un poco de vidilla, hombre!

Ara se n'adonen de l'evidencia?

Stanis | 24/12/2008, 15:45

Caram que son bretols aquests paios. Per això no cal fer gaires estudis. L'Esquerra moderada i nacional, em refereixo a la social, no vota PSC i els castellanoparlants d'esquerres no votan PSC, votan PSOE.
Si mes no que l'hi preguntin al Sr. Castells.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb