Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

10 línies sobre la LEC – diumenge 14 - diari AVUI

xcorbera | 10 Setembre, 2008 11:26

  Aquesta opinió es publicarà al diari AVUI aquest diumenge dia 14 de setembre:
 

"L’escola Catalana, històricament ha estat un referent en matèria educativa sempre que ha tingut marge de maniobra, ara tenim la oportunitat de posicionar-nos i reprendre el camí que van començar els mestres de la República. La filosofia del Pacte Nacional per a l’Educació va posar en marxa els mecanismes per consensuar un model propi i independent respecte a la llei espanyola. L’avantprojecte, i espero que la llei que aprovi el parlament, per una banda permet mantenir l’esperit del pacte nacional i per l’altre, consolidar un model de referència de llarg recorregut, que deixi clar el camí a la comunitat educativa per treballar amb tranquil·litat  Personalment, destaco del redactat final de la LEC  la importància de consolidar el model de normalització lingüística amb la incorporació d’un títol específic del règim lingüístic, i les mesures complementàries per fomentar l’ús social del català.  També la doble xarxa educativa 

que existeix avui, ha de treballar conjuntament i la LEC, permet reduir  la distància entre l’escola concertada i la pública. A la concertada se li exigeix  més compromís amb temes cabdals com el repartiment dels nouvinguts, i  la pública, obté més llibertat per donar una resposta més acurada a la realitat més propera, l’anomenada autonomia de centres.

Tot i així ens quedaran deures per fer; en primer lloc,  la universitat en el seu conjunt, s’ha de replantejar la formació inicial que reben els futurs mestres, inclosos els de secundària, i en segon lloc cal que la incorporació de tots els docents a la carrera professional  tingui uns mecanismes d’accés més potents que garanteixin les bones pràctiques. Davant d’aquest fet històric, jo confio que les posicions més immobilistes sobre la llei vegin la importància de tenir una llei pròpia i duradora."

 

Comentaris

opinió a l'avui

anònim | 12/09/2008, 10:22

Ostres!!
Ja escrius articles als diaris!!
Com la Rahola ,tu.
;)

Com ha quedat l'enquesta de l'illa?

Peta Zeta | 11/09/2008, 10:41

Xavi: què se'n sap de la teva enquesta sobre l'illa de vianants? O és que l'estàs refent després de l'illa de pacotilla que us quedarà amb l'autobús passant-hi pel mig, i la nova zona blava al Rubí Desenvolupament i a L'Escardívol?

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb