Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

22 esmenes al POUM

xcorbera | 30 Abril, 2008 09:27

Aquest títol ja sé que és molt obvi però 22 són les esmenes que ha presentat Esquerra en relació al POUM. Ha estat una tasca molt acurada pels assessors d’Esquerra juntament amb la vessant política. Per una banda ja he comentat amb d’una ocasió que l’objectiu principal és buscar el consens i per altre fer un bon estudi i demanar els canvis que s’acostin al model de ciutat que sempre ha defensat Esquerra arreu del territori. 

No explicaré una per una perquè seria molt feixuc però si que les agruparé per tal de facilitar-ne la lectura. Primer començaré per la que segurament tothom coneix més i ha provocat més discussió.

Estic parlant de la Zona de l’Escardívol

Fins ara han passat dues coses, la primera és que referma la utilització malintencionada que ha fet ACR d’aquesta part, i la segona cosa és la l’apropiació no deguda que ha fet el PSOE sobre la reorganització d’aquest espai.

Va ser Esquerra qui en els primers contactes va posar sobre la taula i va negociar que el 75% de la zona de l’Escardívol no fos urbanitzable i la resta, o sigui el 25%, hi hagués equipament i habitatge. També es va incorporar en aquell moment  que els Rubinencs i Rubinenques participessin en la definició d’aquest espai. Per tant des del primer moment ACR sabia això i el PSOE no ho tenia incorporat. Ara jutgeu vosaltres mateixos quin ús en fan uns i altres i quina manera de fer política tenen.

Ara s’ha complementat amb tres esmenes sobre l’Escardívol, una demana que l’espai lliure agrupi 15000m2, reafirmar l’existència d’un procés ampli i vinculant de participació ciutadana i que la edificabilitat es concentri a la part més propera de la zona urbana.

Els portals d’urbanitzacions ha estat un altre dels punt conflictius, és evident que cal donar servei a les urbanitzacions. Però quins són sostenibles, quins poden donar resposta real i quins no afavoreixen a més pressió urbanística? A partir d’aquí es proposen eliminar el de Sant Muç Est i Oest, Can Roseés, Tres Camins, Can Vallhonrat.

 

Pel que fa els equipaments que queden dispersos en zones de valor paisatgístic en els entorns de Can Ramoneda i Ca n’Oriol, es proposa que aquest equipaments estiguin el màxim de propers a les zones ja urbanitzades o en zones de transformació.

Altres esmenes fan referència als vials, alguns necessaris i altres no. En aquest cas es pretén eliminar-ne tres. Aquest punt va relacionat amb la mobilitat que passa per redefinir l’eix cívic del Psg. de la Riera i potenciar la mobilitat amb bicicleta 

Esquerra vetlla pe que el percentatge d’habitatge protegit no es vegi disminuït amb els canvis proposats en les diferents esmenes que presenten les formacions polítiques.

En l’article anterior vaig comentar el tema de la densificació i les alçades, i es va crear un petit debat al voltant d’aquest tema. Doncs bé, en relació aquest tema es contempla que si hi ha la possibilitat d’augment d’edificabilitat, caldrà aplicar un sistema de plusvàlues que garanteixi contraprestació econòmica per l’ajuntament. També com comentava, que l’alçada màxima sigui PB més set tenint en compte la sostenibilitat i la qualitat de l’edificació (concretament a la Plç de l’Agricultura).

Bé, fins aquí aquest resum.  Us puc garantir que s’ha treballat amb intensitat i rigor. A  títol personal crec que s’ha fet amb responsabilitat per mantenir el diàleg entre les formacions polítiques. La possibilitat del consens per acordar un model de ciutat on tothom pugui sentir-se còmode em dóna forces per seguir treballant intensament.

Ara us toca a vosaltres dir la vostra.

Comentaris

regidor

Xavi | 06/05/2008, 12:06

Per cert, no sóc regidor. Ens vam faltar 100 vots.

Esmenes

Pep | 03/05/2008, 18:38

Hola Xavi,
on es poden consultar les 22 esmenes de ERC?

les esmenes d'ERC

Jordi | 03/05/2008, 18:35

He tingut accés al document de les 22 esmenes d'ERC (Xavi, perquè no el penges per aquí el teu bloc? estaria molt bé).

I el cert és que m'he alegrat al llegir-lo. I m'ha donat la impressió que la proposta inicial era cosa només del PSC, vaja que a vosaltres ni us van consultar. Si és així, estaria bé que ho diguéssiu.

I et volia felicitar per ser l'únic regidor que té bloc i que s'està mullant una mica en això del POUM. Ara que tots els blocs de polítics de Rubí haurien d'estar traient fum, cadascú defensant les seves idees i donant informació de com va tot el procés, sembla que la cosa està un pèl morta.

transparència informativa.

Jordi | 03/05/2008, 18:27

La millor manera de lluitar contra la desinformació és amb informació. En general en la política trobo a faltar que es posi a disposició del ciutadà més fonts d'informació original. Vull dir, no n'hi ha prou amb dir les coses, crec que cal donar accés al ciutadà a la informació. Per exemple, que existeix un altre projecte per l'escardívol en un annex, doncs el primer que cal fer es penjar-lo a internet perquè la gent se'l pugui mirar.

Jo sóc desconfiat de mena. Per això necessito informació, com més millor.

Procès participatiu

Xavi | 01/05/2008, 08:39

De processos participatius poden haver-hi de diversos tipus. Començant pels que siguin vinculants i els que no. A partit d'aquí pot ser escollir un dels projectes presentats o generar un projecte a partir de les opinions i demandes dels ciutadans. Jo aposto perquè sigui vinculant permeten escollir entre una sèrie de projectes que hagin agafat prèviament les sensibilitats de tots i alhora sigui real i factible.

Plusvàlues

Xavi | 01/05/2008, 08:34

Això vol dir que si l'edificabilitat està en pb (planta baixa) més tres a l'av de l'estatut i tu tens una casa amb pb més dos i vols fer una tercera planta, que aquesta nova planta generi una plusvàlua per l'ajuntament.

no ho entenc

anal-fabet | 30/04/2008, 13:34

em podries explicar que vol dir això?
" si hi ha la possibilitat d'augment d'edificabilitat, caldrà aplicar un sistema de plusvàlues que garanteixi contraprestació econòmica per l'ajuntament"
Ho interpreto com un si l'ajuntament permet edificis més grans serà a canvi de més calers, cosa que no em tranquilitza gaire...

procés participatiu

Anònim de l'article anterior | 30/04/2008, 12:24

hola.
Com es farà aquest procés participatiu? Com sabreu què vol la gent? Què pesarà més, els calers i demés interessos o l'opinió dels veïns?
No dubto que Esquerra hi ha treballat molt, amb rigor, esforç i tot el que vulguis...però els resultats estan per veure i això sí que tindrà pes!! Afanyeu-vos per fer realitat allò en que heu estat treballant.

Escardívol

Xavi | 30/04/2008, 11:01

El 25% de la zona de l'escardívol ha de ser per equipaments i zona residencial. Com que s'ha de fer un procés participatiu, cadascú podrà dir la seva, tant pel que fa els tipus d'equipaments que s'hi puguin fer com el lloc i el tipus d'habitatge a fer. Això són les propostes d'Esquerra.

Re: 22 esmenes al POUM

anonimo | 30/04/2008, 10:22

como tu dices ahora digo la mia.
No estoy de acuerdo con la altura de las nuevas edificaciones, pisos de 8/9 plantas nos hacen retroceder en la memoria a timepos pasados.
Los pisos que se construyan en l'escardivol que altura tendran?
Habeis pensado en la posibilidad de construir un complejo deportivo en l'escardivol? es lo que se nos prmetio a los vecinos cuando quitaron la piscina.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb