Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

Qüestió de llengua?

xcorbera | 24 Desembre, 2008 13:36

Per aquestes dates és moment de fer balanços, però em permetreu que no en faci perquè deveu estar de balanços fins el gorro… Així que dedicaré l’últim post de l’any a un document que he trobat per Internet i que fa referència a l’estratègia política del PSC,... de fet només en una part d’aquest que entenc força significativa i que explica algunes maneres de fer.

No entro a fer la valoració, cadascú que faci la que cregui, ara bé, després no posem etiquetes aquells que no en les mereixem. Perquè la idea de país, i integració que jo tinc sempre ha estat clara i sense eufemismes, tot i que rebem hòsties a tort i a dret fem el que fem.

El paràgraf diu així:

 (Segueix)

La raó de la tradició

xcorbera | 19 Desembre, 2008 12:26

      

La tradició torna i no ho fa amb un esperit melancòlic sinó per una raó de pura supervivència i racionalització. De fet, les tradicions i els costums no resten en el temps perquè sí. La lògica sempre s’imposa i la dita aquella que sap més el diable per vell que per diable pren més força que mai.

Aquests darrers temps estem veient com alguns productes d’època tornen agafar més força que mai, com valorem més el que tenim a prop enlloc d’enlluernar-nos amb allò més llunyà i exòtic.  Ara torna a prendre volada l’escudella

 (Segueix)

Avanço la notícia

xcorbera | 15 Desembre, 2008 13:26

Avui faré de bruixot i endevinaré abans que es faci públic el vot del PSC als pressupostos de l’estat.  I a més a més no em caldrà posar-me plomes, ni pintar-me la cara ni fumar un pipa d’herba.

El vot serà inequívocament afirmatiu, però amb molts matisos i el primer serà la cara de mala llet que posarà l’Iceta i el Zaragoza advertint a Espanya. A  partir d’aquí es parlarà de tensions amb el PSOE, que això ja arribat a un límit inassumible que assumiran només uns dies més tard, que si gira, que si tomba... i finalment sortirà el Solbes i abans d’abandonar el seu càrrec dirà que ha acordat el millor finançament per a Catalunya, a l’estil de la famosa encaixada de mans de Zapatero i Mas.

Al diari digital, tribuna.cat fan una explicació més fina del que acabo de dir i ho complementen amb l’aposta que ha fet en Castellls jugant-se la seva credibilitat. El conseller ha dit caixa o faixa.  (Segueix)

Disculpeu les molèsties

xcorbera | 10 Desembre, 2008 13:19

 

Aquesta imatge defineix el que m’ha passat aquest darrer temps, i demano disculpes per no haver actualitzat el bloc i segurament haver perdut algun que un altre lector. Però certament el fet que estigui construint un estat propi des de la tasca municipal fa que hagi perdut el ritme d’escriure articles.

Les idees no han faltat perquè durant aquest temps han passat força coses ;temes d’educació, política internacional, coses de comerç, illa de vianants, Pl. Guardiet, Fons d’inversió municipal, la mort al borbó... i un etcètera important.

Així que perquè això no quedi amb el típic, a partir d’ara tornaré a escriure i us animo a seguir el bloc de nou i blablabla... reenganxaré el bloc  (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb