Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

Debat d'investidura

xcorbera | 24 Novembre, 2006 22:15

 

 Per sort o per desgràcia m'he empassat tot el debat d'investidura per escollir el 128è president de la Generalitat. La causa són les angines i no les campanes a la feina, que quedi clar.

En primer lloc, escollir el president 128 diu molt sobre un país, la seva història i la seva manera de fer. Es desactiva l'argument que nega la història de Catalunya com una nació i es que no en va tenim el parlament més antic d'Europa com recordava en Pau Casals davant de la ONU.  En segon lloc,

 (Segueix)

Abans l'ou o la gallina?

xcorbera | 09 Novembre, 2006 00:22

 Qui ha desprestigiat i qui permet seguir la dinàmica de desvaloració social de la figura del mestre? La societat o el mestre? Cal que ens mirem el melic  per trobar alguna resposta. Existeixen diverses causes i entre tots  hem de posar remei, però els mestres tenim molt a fer per a mostrar la nostra professionalitat i mostrar públicament el valor de l’educació. Però hem de començar a trencar tabús i qui no val no val.Tanmateix cal una resposta contundent i de recolzament incondicional cap als mestres en moments de conflicte i tensió amb les families. La raó sempre cap al professional.

Quins han estat el motius del pacte per l’entesa?

xcorbera | 08 Novembre, 2006 23:59

  Intentaré ser breu i concís. Les opcions de CIU sabem que eren la Sociovergència o la governació en minoria,  no s’esperaven que Esquerra arribés a un acord amb el PSC i això va fer llençar un sonda mediàtica oferint la meitat de consellaries sense un projecció nacional diferent a la dels socialistes. Així doncs el punt  de sortida

 (Segueix)

Defensar Catalunya des de l'esquerra

xcorbera | 07 Novembre, 2006 16:02

 Ha estat ràpid i contundent, s'ha optat per reeditar un pacte de govern amb una gran diferència que han volgut destacar des dels els tres partits, han parlat de govern i no de coalició.

Personalment no dic cap mentida si confesso que mai ha estat del meu grat fer president en José Montilla, no pel seu origen sinó per la seva  percepció de Catalunya com a país. Tot i així m'ha agradat la presentació que ha fet del pacte on he vist la mà d'esquerra alhora d'emfatitzar el terme país. La opció d'esquerra és la més encertada dins la dificultat de fer president en Carod-Rovira.

La primera decisió de formar govern o quedar-se a l'oposició ha estat l'encertat. No es pot

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb