Xavier Corbera i Gaju

Opinions i articles, digues la teva...

Educar amb l'exemple

xcorbera | 09 Maig, 2006 09:55

A l’escola on treballo hi ha un grup de pares que tenen la costum d’arribar tard. Són els mateixos pares que el seu nivell d’exigència vers l’escola és desmesurada, doncs creuen que la tasca docent ha d’arribar fins on ells no poden, o no volen fer-ho. l’Escola s’esforça en el dia a dia per a transmetre una sèrie de valors amb els quals hi creu, tot i així no serveix de res si la paraula no va acompanyada d’una acció per part de l’adult que la ratifiqui i li doni valor. Arribar tard és una falta de respecte vers els companys i el mestre, no arribar puntual no és la millor manera de valorar el compromís, no està a la mateixa hora que els altres nens i nenes no afavoreix a adquirir responsabilitats davant de la vida, interrompre la classe cinc minuts desprès d’haver-la començat no ajuda a la integració de l’alumne en el grup classe i veure entrar l’alumne quan els altres ja ho han fet proporciona molta informació sobre l’entorn familiar d’aquest. Aquest descuit diari pot ser això, un descuit que té solució. Malauradament, pot passar que formi part de la manera de ser de la família. Saber conviure és la primera lliçó que cal aprendre, i ensenyar educació i respecte, equival a més de mitja feina feta.

Pacte per l'educació

xcorbera | 01 Maig, 2006 10:36

Per mi sempre ha estat incomprensible no disposar d’un acord global en matèria educativa i és que hem necessitat 26 anys per posar fil a l’agulla. La meva alegria és del tot justificada perquè com a ciutadà i mestre de professió entenc com a fet prioritari cuidar i mimar allò que és l’embrió de la societat del futur i en la qual hem de conviure-hi tots plegats. De la importància de vetllar per la base on construir la societat del futur, els països Nòrdics s’han adonat fa unes dècades. Han entès l’educació com l’eix central de tota la societat, en cap cas s’utilitza l’educació com a moneda de canvi per erosionar un partit o un altre i cada formació política valora l’estabilitat al llarg del temps d’aquest sistema per sobre de rendiments polítics a curt termini. Sense aquestes premisses els sistemes educatius Noruec, Suec o (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb